Zpět na článek

Garnki i patelnie do gotowania i pieczenia

GOTOWANIE, PIECZENIE
 

Kamieniem węgielnym każdej kuchni i gospodarstwa domowego jest wysokiej jakości wyposażenie codziennego użytku, czy to do smażenia, pieczenia, duszenia, grillowania czy innego sposobu przyrządzenia posiłku

Wyroby BANQUET tworzą nieodłączną część tego wyposażenia podstawowego gospodyń, kucharzy i wszystkich, którzy lubią gotować.

Szeroki asortyment wyposażenia kuchni obejmuje szereg wyrobów z nowoczesnych, ale także klasycznych materiałów w wielu kombinacjach, wielkościach i kształtach.

Wyroby BANQUET są corocznie uzupełniane o sporo nowości, z oferty każdy z pewnością wybierze coś dla siebie.


Garnki, patelnie

Garnki i patelnie należą do grupy wyrobów, zajmujących w kuchnia dominującą pozycję. Marka BANQUET przedstawia kompletną kolekcję garnków i patelni dostarczanych w zestawach i pojedynczo. Do ich produkcji wykorzystywane są najnowocześniejsze materiały, a ich wzornictwo respektuje współczesne trendy. Ulubionym materiałem do produkcji garnków jest stal nierdzewna, która reprezentowana jest w wielu kolekcjach jak Matte Line, Akcent, Cassida i inne. Jednocześnie z różnymi kombinacjami pokrywek i materiałów na rękojeści i uchwyty tworzy elegancką całość. Materiały te są bardzo praktyczne, łatwe w utrzymaniu, a ponadto mogą być używane na większości nowoczesnych płyt grzewczych. Z dalszych pożądanych materiałów można wspomnieć na przykład emaliowaną stal czy garnki z odlewanego aluminium pokrytego nieprzywierającą warstwą. Kolekcja garnków BANQUET przedstawia klasyczne garnki i szybkowary, wykonane z materiałów wysokiej jakości, mających długą żywotność, bezpiecznych w użyciu i łatwych w utrzymaniu.

      

 


Dobre patelnie są podstawą każdego gotowania. Patelnie BANQUET spełniają wszelkie wymagania klientów dotyczących tego typu wyrobu. Nawet pomimo niskiej masy patelnie są bardzo wytrzymałe, dzięki wysokiej jakości odlewom aluminiowym szybko i efektywnie przewodzą ciepło, nieprzywierające powierzchnie są odporne na wysokie temperatury. Ergonomiczne rękojeści zostały zaprojektowane tak, aby zapewniały maksymalny komfort i ułatwiały pracę. Bez względu na wybrany rodzaj powierzchni patelni: ceramiczny, tytanowy czy kilkuwarstwowy nieprzywierający, zawsze można znaleźć rozmaitość kształtów, barw i wielkości w kolekcjach marki BANQUET.


Brytfanny i formy do pieczenia 

Brytfanny i formy do pieczenia należą do nieodzownych pomocników w kuchniach nie tylko w gospodarstwach domowych, ale także w wymagających placówkach, jak restauracje, jadalnie, piekarnie itd. marka BANQUET w kategorii tej przedstawia szeroką ofertę wyrobów profesjonalnej jakości. Wspomnieć należy na przykład brytfanny ze stali nierdzewnej, brytfanny ze stali węglowej oraz blachy i formy do pieczenia z tradycyjnych i nowoczesnych materiałów. Nieodzowne są również formy do pieczenia wykonane z ceramiki, stali węglowej z powierzchnią nieprzywierającą oraz formy z silikonu. Popularne formy silikonowe są łatwe w utrzymaniu, są składne, nie przenoszą smaku ani zapachu na inne potrawy, są odporne na wysokie temperatury do 250°C, mają właściwości zabraniające przywieraniu, które użytkowaniem nie tracą na wartości. Formy i brytfanny z powierzchnią nieprzywierającą można dopełnić praktyczną plastikową pokrywką umożliwiającą bezpośrednie składowanie. Nie można pominąć brytfann i form z żaroodpornego szkła, które również należą do tradycyjnych materiałów w gastronomii. Pod marką BANQUET można znaleźć brytfanny z pokrywą z przezroczystego szkła żaroodpornego w wielu kształtach i wielkościach.