Pojemniki do składowania potraw

Pojemniki do składowania potraw
SKŁADOWANIE ŻYWNOŚCI I POKARMÓW
Słoiki, pojemniki na żywność
 
W dzisiejszych czasach nie stanowi problemu kupienie świeżej żywności praktycznie na co dzień, ale tak naprawdę nigdy nie kupujemy artykułów spożywczych tylko do natychmiastowej konsumpcji. Czy to owoce, jarzyny, wędliny, sery, mięso, pieczywo czy suche artykuły, jak mąka, cukier, sól, rośliny strączkowe itp. W takim przypadku dobrze mieć pod ręką jakąś spiżarnię, piwnicę czy lodówkę. Jednakże oprócz kwestii „gdzie”, trzeba rozważyć także „jak”? Prawie wszystkie artykuły spożywcze są wrażliwe na ciepło, światło i wilgoć. Niektóre gatunki owoców i jarzyn wymagają oddzielnego składowania, podobnie jak silnie aromatyczne potrawy. Nie wszystkie potrawy można składować w ten sam sposób i w tym samym miejscu.

 

 
W ofercie BANQUET można znaleźć bogatą ofertę słoików i pojemników do składowania najprzeróżniejszych potraw, które pomogą w składowaniu artykułów spożywczych. Stale bardzo popularne są klasyczne szklane pojemniki w różnych wielkościach i wzornictwie, z blaszanymi, drewnianymi lub szklanymi pokrywkami. Pojemniki te nadają się zwłaszcza do przechowywania produktów sypkich, cukru, mąki, bułki tartej, ale także makaronu, orzechów, owoców suszonych, strączkowych, lub na przykład cukierków czy herbatników. Do przechowywania przypraw przeznaczone są mniejsze szklane słoiki. Oferowane są pojedynczo lub w praktycznych zestawach z półką. Ofertę szklanych pojemników uzupełniają hermetycznie zamykane słoiki, umożliwiające przechowywanie nawet silnie aromatycznych potraw. Do przechowywania kawy, herbaty czy cukru są w ofercie dekorowane pojemniki blaszane.
 

Do składowania żywności w lodówce, gotowych potraw, owoców, jarzyn, wędlin, serów i innych, marka BANQUET oferuje praktyczne plastikowe pojemniki z przykrywkami. Wybrać można z wielu wielkości i kształtów w zależności od potrzeby. Do zamrożenia i długoterminowego składowania żywności przeznaczone są pojemniki z kolekcji Freezy.

   

 

 

 

 


Krótkoterminowe przechowywanie i przenoszenie artykułów spożywczych

 
Do przechowywania lub przenoszenia zimnych i gorących potraw znakomicie się nadają garnki termiczne z przykrywką. Osłona garnka wykonana jest z mocnego plastiku, wnętrze jest ze stali nierdzewnej, łatwej do mycia. Garnki termiczne dostarczane są w kilku najczęściej występujących wielkościach. Do nowoczesnego sposobu przenoszenia posiłków znakomicie się nadają plastikowe termosy na posiłki o wielkościach 1 i 1,4 l. Wyposażone są w szklany wkład termoizolacyjny, który zapewnia, że pokarmy utrzymają stałą temperaturę przez dłuższy czas. Plastikowe termosy na żywność dostarczane są w komplecie z plastikową głęboką miską i talerzem. Do przenoszenia posiłków z jadłodajni stale dobrze służą pojemniki obiadowe ze stali nierdzewnej, które są do dyspozycji jako 3 i 4 segmentowe.
 

Do przenoszenia napojów przeznaczone są wszystkim dobrze znane termosy. Pod marką BANQUET znaleźć ich można cały szereg. Podstawowe modele mają objętość 0,5 / 0,75 / 1 l. W podróży klienci ocenią praktyczne zestawy termosów z kubkami turystycznymi. Ofertę uzupełniają kubki termiczne wyróżniające się udanym wzornictwem, które mogą być używane samodzielnie lub wraz z termosami. Wybierając się na wycieczkę na łono przyrody lub chociażby do domu letniskowego, z marką BANQUET będziesz zawsze dobrze wyposażony.